Dircom Catalunya

La governança, aspecte clau de la reputació

26 oct., 2021 | Dircom Catalunya

Ni la sostenibilitat ambiental ni la social poden quedar en simples eslògans. El propòsit d’una empresa necessita acompanyar-se d’evidències i d’una gestió coherent si no es vol perdre la reputació. Per això, l’ètica, la transparència i el bon govern han de posar-se en el centre i els directors de comunicació juguen un rol clau en aquesta missió, per la seva capacitat d’escolta social i per la seva visió de 360º del negoci.

En vam parlar en la quarta sessió del cicle de Sostenibilitat de Dircom Catalunya amb Maria Salamero, directora de Relacions Institucionals, Acció Social i Sostenibilitat d’Aigües de Barcelona, i amb Sonia Ruiz, fundadora de la consultora estratègica en sostenibilitat Noima i professora d’ESADE.

La sessió, presentada por Fede Segarra, vicepresident de Dircom Catalunya i director de Comunicació i Relacions Externes de Damm, va servir per veure en profunditat els marcs regulatoris que impulsen la transparència. “Als dircoms pot donar-nos la sensació que la ‘G’ dels criteris ESG, la de la governança, és un àmbit en el qual no tenim molt a dir, però veurem que no és així“, va defensar Sonia Ruiz. De fet, “serà l’aspecte més rellevant a nivell de reputació corporativa“. A més, va puntualitzar que quan parlem de governança hem de referir-nos a tres aspectes: la transparència, el bon govern i la integritat i la coherència.

María Salamero va explicar que a Aigües de Barcelona s’inspiren “en les millors pràctiques de transparència del sector públic” i va apuntar l’aspecte fonamental de la medició: “Si no ho meusres, no existeix. Si no ho mesures, no ho pots explicar. Si no ho mesures, no ho pots comparar”.

Etiquetas:

Agenda

Actualitat

Actualidad relacionada