Dircom Catalunya

La sostenibilitat ambiental, qüestió de supervivència

10 juny, 2021 | Dircom Catalunya

La segona sessió del Cicle sobre Sostenibilitat impulsat per Dircom Catalunya, centrada en les estratègies sobre medi ambient, va deixar algunes conclusions clares: per començar, assumir-les i incorporar-les en els plans corporatius, és ja qüestió de supervivència.

Així ho van expressar els dos ponents principals, Xavier Ribera (director de Comunicació, Relacions Institucionals i Sostenibilitat de BASF Espanya i Portugal) i Víctor García de Toro (ambaixador de sostenibilitat i director de Vendes d’Interface Espanya i Portugal), tots dos referents mundials en sostenibilitat ambiental, que van ser moderats per Sonia Ruiz, fundadora i CEO de Noima i professora a ESADE.

Xavier Ribera va apostar per “situar la sostenibilitat en el centre, no pot quedar en un racó” i va detallar els passos que ha fet BASF en aquest sentit des del 1994, quan es comença a crear la primera estratègia de sostenibilitat global de l’empresa. Plans que culminen, segons va explicar, “amb els nous objectius no financers de la companyia, la neutralitat climàtica al 2050”. A més, va remarcar que “en el propòsit resideix si la sostenibilitat es viu o no”.

Per la seva banda, Víctor García de Toro va explicar que per transformar Interface, una de les empreses més sostenibles del món, va ser necessari “un lideratge ambiciós, cultura innovadora, circularitat, transparència i impulsar el moviment”.

La moderadora, Sonia Ruiz, va recordar que “molts dels criteris ESG passen per l’adopció de l’economia circular” i que “el dircom ha de parlar de negoci”. Per a la conductora de les sis sessions d’aquest cicle formatiu, “el director de Comunicació té un paper clau en aquesta transformació i ha d’exercir els rols de traductor, evangelitzador, aliat de l’alta direcció en el procés de canvi, integrador i story doer”.

La sessió va ser presentada per Natalia Berenguer, vocal de Dircom Catalunya i secretària general Iberia, Grècia i Itàlia de Danone, que va deixar clar que “la sostenibilitat és rendible i no s’hi valen eslògans vagues ni eufemismes”.

Etiquetas:

Agenda

Actualitat

Actualidad relacionada