Dircom Catalunya

“Encara que piquem pedra, hem de transmetre que estem construint una catedral”

21 maig, 2021 | Dircom Catalunya

El sector hoteler ha estat un dels més perjudicats per la crisi del coronavirus i a pesar que ara comença a reactivar-se no el pot fer amb els mateixos serveis d’abans de la pandèmia, perquè els clients exigeixen experiències més segmentades. No obstant això, la crisi no ha colpejat a tots per igual i el Radisson Hotel Group manté els plans d’expansió per passar de 1450 hotels a tot el món a gairebé 3000.

La clau: anticipar-se i estar entrenats per a sobreviure en processos de canvi. Així ho va defensar el seu president i CEO, Federico J. González, en una nova sessió del cicle Mandarin Virtual. Exconseller delegat de Disneyland París, antic CEO de NH Hotels i considerat com un dels majors experts internacionals del sector turístic, dialoga amb la presidenta de Dircom Catalunya, Maria Lluïsa Martínez Gistau.

“La Covid ha suposat un gran canvi, però crec que ha estat més o menys possible superar-la en funció de com estiguessin les organitzacions entrenades en processos de transformació”, va assegurar Federico J. González. “A Radisson comencem en 2017 un procés de canvi que ens va permetre avançar durant tres anys i quan va venir la Covid ja sabíem moltes de les coses que havíem de transformar“, va explicar.

Això contrasta amb el que creu que ha succeït en altres companyies, que “ho han passat pitjor perquè no ho sabien”, va afegir. “Hi ha molta gent enfocada a solucionar els problemes que ha portat la pandèmia, però, quan acabi, molts continuaran tenint els mateixos problemes estructurals que tenien abans”, va considerar el CEO d’aquesta companyia, que preveu duplicar els seus hotels en tan sols cinc anys.

I com ho aconseguirà? “Per a estar viu en un procés de canvi com el que estem vivint”, va explicar González, que té una dilatada experiència en transformacions empresarials, “cal tenir en compte 5 claus: l’habilitat per a canviar contínuament, un pla clar amb una diagnosi i una visió correctes, l’habilitat per a assegurar-se de manera ràpida els professionals adequats i la cultura adequada, tenir el client sempre en la ment i un bon lideratge”.

Etiquetas:

Agenda

Actualitat

Actualidad relacionada