Dircom Catalunya

Diego Alonso: “En el mitjà termini hi haurà molta mudança de YouTube a Twitch”

10 maig, 2021 | Dircom Catalunya

Si abans de l’esclat de la pandèmia Twitch era el principal competidor de YouTube, amb la Covid-19 “ha rebentat totes les estadístiques” i amenaça de desbancar la fins ara plataforma de vídeo més utilitzada, sense rival aparent fins al moment. Així ho ha relatat l’expert Diego Alonso, Head of Channel Integration de BBDO & Proximity, convidat en una nova sessió del Cicle Digital Sessions que organitza Dircom Catalunya.

Per a Alonso, “en el mitjà i llarg termini hi haurà molta mudança de YouTube a Twitch”, i és que les xifres són demolidores: Twitch arrasa amb 3 milions de visitants únics al dia, una mitjana diària de 110 mil streams, 2,2 mil milions d’hores de visualització de directes al mes, més de 100 milions de descàrregues i, a més, en tot moment hi ha més de 1.500.000 persones veient directes a Twitch.

Nascut en el món gaming, la seva audiència no baixa dels dos milions d’espectadors, amb un augment del 50% durant els mesos més durs del confinament. Per segments, es pot dir que es un món joves, però la veritat és que també de no tan joves. El 31% dels usuaris tenen entre 16 i 24 anys i el 65% són homes.

Diego Alonso ha explicat també com una marca pot entrar a Twitch: a través de formats publicitaris, mitjançant contacte amb els streamers o directament amb un perfil de marca. En aquest cas, ha d’estar molt ben treballada l’escaleta de continguts, pensat que la plataforma està enfocada a videojocs, tot i que cada vegada més abunden continguts com el bricolatge o la tecnologia.

Un dels secrets de Twitch és, segons Alonso, que “posa el creador al centre”, de manera que tots els beneficis van per a ell. Ho saben bé els principals streamers espanyols , entre els quals Ibai, Auronplay o El Rubius.

Més de 60 persones han seguit les explicacions de l’expert en aquesta plataforma, arma d’Amazon contra YouTube, i han pogut aprendre dels casos pràctics que ha relatat, durant una sessió presentada per Carme Miró, vocal de la Junta de Dircom Catalunya.

Etiquetas:

Agenda

Actualitat

Actualidad relacionada