Dircom Catalunya

Els 8 ingredients per mantenir una dieta digital equilibrada

12 març, 2021 | Dircom Catalunya

Els nostres perfils a Internet ens projecten davant d’una audiència potencial que no podem ni tan sols arribar a imaginar, per la qual cosa és molt important gestionar-los de manera adequada per treure el màxim profit per a les nostres marques personals amb la menor dedicació possible. I com ho fem? Quines són les accions prioritàries? Com alimentem els nostres perfils? Com portem una dieta digital equilibrada? Ho concretem a continuació en 8 punts a partir de la proposta del periodista Alberto Chinchilla, fundador i director de la consultora Be Shared i primer convidat del cicle Digital Sessions, organitzat per Dircom Catalunya.

1- Defineix de manera clara la identitat de cada perfil

Has de ser la mateixa persona en totes les xarxes i aquesta representació ha de ser, a més, coherent amb la persona que ets en el món offline. No obstant això, cada xarxa té la seva funció i hem d’entendre, per exemple, que si Instagram és per humanitzar-te i LinkedIn per temes professionals, Twitter juga amb totes dues esferes. Alberto Chinchilla recomana tenir més d’un perfil a Twitter si l’esfera professional i la personal són difícilment compatibles.

És important establir amb quins 3 o 4 conceptes vols que et relacionin i prioritzar-los en la teva activitat per afavorir el teu posicionament SEO i, al mateix temps, millorar la teva especialització. Assentar aquestes bases ja d’entrada ens estalviarà temps, ens guiarà i ens donarà resultats més ràpidament.

2- Segueix els usuaris i portals de referència del teu sector

Les persones a qui seguim diuen molt de nosaltres i informen els nostres seguidors dels nostres interessos. Hem de seguir als usuaris i portals de referència del nostre sector que encaixin amb la nostra marca personal i ens ofereixin contingut que després puguem compartir amb els nostres seguidors. Chinchilla avisa que a LinkedIn, contràriament al que es deia, no hem tampoc de contactar amb tothom: “és una xarxa professional, més que social, i hem de potenciar les relacions de qualitat més que la quantitat de relacions”.

3- Crea continguts d’interès

Publica contingut propi que interessi a la teva audiència per convertir-te en referent temàtic. El millor és alternar formats i combinar publicacions senzilles que siguin diàries, per exemple, amb publicacions setmanals de més envergadura. Chinchilla defensa que els portaveus corporatius publiquin contingut propi també a LinkedIn, perquè l’algoritme perjudica els continguts de tercers.

4- Comparteix publicacions del teu territori de marca

Amb més freqüència que les publicacions pròpies, has de parar esment als continguts que genera la teva empresa o els líders temàtics del sector en el qual vols posicionar la teva marca personal i compartir-los amb algun comentari.

5- Respon a les interaccions públiques i privades d’altres usuaris

És fonamental respondre els comentaris que altres usuaris t’han deixat en publicacions públiques o que t’han enviat per missatge privat. Està en joc la fidelització dels usuaris i és una qüestió de cortesia digital amb la gent que ha dedicat temps a llegir-te.

6- Interactua amb les publicacions d’altres usuaris

Chinchilla explica que la xarxa premia els usuaris que participen en la comunitat, per la qual cosa és important que dediquis temps a comentar publicacions d’altres usuaris que encaixin amb el teu territori de marca.

7- Planifica quins són els dies especials del teu sector i els esdeveniments d’interès

D’una banda, has d’augmentar l’activitat del teu perfil en els dies especials del teu sector i publicar contingut nou i, d’altra banda, has de controlar tots els esdeveniments temàtics, analitzar el seu abast, qui podria anar i quines oportunitats podrien oferir-te i assistir (i vincular-te públicament) en aquells que més et beneficiïn.

8- Actualitza la informació dels teus perfils regularment

Cada 2 o 3 mesos fa falta actualitzar la informació dels nostres perfils amb informació nova o més ajustada a la nova situació laboral o als nous interessos. També és important revisar periòdicament la configuració i la privacitat dels perfils i canviar les contrasenyes.

 

Etiquetas:

Agenda

Actualitat

Actualidad relacionada