Dircom Catalunya

“En temps de distància física, la comunicació interna ha estat més immediata, coordinada, i participativa que mai”

26 febr., 2021 | Dircom Catalunya

Innovació, salut i sostenibilitat són tres paraules clau d’aquest 2021 que identifiquen també l’aposta estratègica de Sorigué. La companyia, centrada a complir serveis essencials en temps de pandèmia, parla per boca de la seva directora de comunicació i relacions institucionals, Anna Garcia Sagué. Ella ha contestat les preguntes de Dircom Catalunya.

Innovació, salut i sostenibilitat poden ser les 3 grans paraules d’aquest 2021.Com es relaciona amb aquests conceptes Sorigué?

A Sorigué ens obsessiona la innovació. A més, som una empresa amb ADN familiar i això la converteix en propera i humana. I el medi ambient ha deixat de ser una aposta, per ser una obligació. Des del 2014, els plans estratègics del grup es basen, precisament, en l’impuls de la innovació, en les persones i en un model de negoci sostenible i responsable. L’arribada de la pandèmia no ha fet més que evidenciar que anàvem pel bon camí.

La pandèmia ha posat nous reptes a les empreses. Com s’ho ha fet Sorigué per mantenir una comunicació interna fluïda durant la crisi de la Covid tenint en compte que la meitat de la plantilla treballa fora de l’oficina?

Gràcies a la digitalització, al compromís de la direcció amb la transparència i la col·laboració estreta entre departaments. Una part important dels 4.000 treballadors que formen Sorigué mai van deixar d’estar a peu de carrer garantint els serveis essencials durant els pitjors moments de la pandèmia. Calia no oblidar-nos de ningú, que tothom se sentís acompanyat, vetllar per la seva seguretat i al mateix temps perquè la qualitat dels serveis no es ressentís.

Per arribar ràpidament a aquest objectiu, vam crear noves plataformes digitals per estar en contacte amb tota la plantilla, i això va anar acompanyat de creativitat i d’idees i projectes que van ser efectius i ràpids d’implementar. També vam utilitzar les xarxes socials com a eina d’aproximació, vam fer seguiment a les nostres persones i vam fer campanyes de suport internes… Es tractava d’estar units en la distància i anar tots a una. Vam viure moments durs però també altres d’emotius.

Quines lliçons heu extret de la crisi pel que fa a la gestió de la comunicació?

La comunicació ha de ser fidel a la cultura, la forma de ser i la personalitat de l’empresa. Com he dit abans, ens agrada estar a prop de la nostra gent. Ha estat un període en què la salut física i emocional ha centrat gran part de l’atenció. Tots estàvem tocats emocionalment. També els mateixos equips que preparàvem els missatges i redactàvem els comunicats. Sense deixar de banda el rigor i la formalitat, vam comunicar des de l’emoció, la preocupació, la comprensió i l‘empatia.

De la crisi hem extret dues lliçons. Una d’òbvia: la pandèmia ha fet encara més evident que és imprescindible invertir recursos per tenir un bon ecosistema digital de comunicació interna que garanteixi tenir a tota l’organització connectada.

La segona lliçó és una paradoxa. En temps de distancia física, hem estat més junts que mai. Hem fet sessions de treball constantment entre departaments via telemàtica i gràcies a la implicació decidida dels òrgans directius, la comunicació ha estat més immediata, coordinada, i participativa que mai. I aquest model el volem mantenir en el futur.

Accedeix a l’entrevista completa en aquest enllaç.

Etiquetas:

Agenda

Actualitat

Actualidad relacionada